Bare fordi vi mennesker liker det, betyr det ikke at hundene vil like det!

Matvarer som er perfekt egnet for oss, kan være giftige for hunden din, og kan utgjøre en alvorlig trussel mot dens helse og velvære.

Hvorfor?

Fordi alle pattedyr er svært ulike når det gjelder metabolisme. Metabolisme er utgangspunktet prosessen med å bryte ned maten og omdanne den til energi.

Vær oppmerksom på at det kan være flere ting enn det som står på listen som kan være farlig for hunden din. Hvis du er bekymret for noe hunden din har fortært, ring dyrlegen omgående.

Alkohol – Jeg er sikker på at du har hørt om der hunden tilfeldigvis har fått i seg alkohol og den blir veldig morsom. Mens det kan være morsomt for deg, er det ikke morsomt for hunden din. Alkohol kan føre til ikke bare rus, mangel på koordinasjon, dårlig pust, og unormal surhet, men potensielt også koma og / eller død.

Eple frø – Eple frø er giftige for en hund fordi de inneholder en naturlig kjemisk (amygdlin) som frigjør cyanid når de blir fordøyd. Dette er egentlig bare et problem hvis den spiser en stor mengde og at hunden tygger på frøet, slik at det går inn i blodstrømmen. Gi gjerne hunden eple men sørg for å fjerne frøene først.

Avokado – Avokado inneholder Persin, noe som kan føre til diaré, oppkast og problemer med hjerte og lunger.

Babymat – Babymat i seg selv er ikke forferdelig, bare sørg for at den ikke inneholder noe løk pulver. Babymat inneholder ikke alle de næringsstoffene en hund er avhengig av for et sunt, godt vedlikeholdt kosthold.

Kokte bein– Når det gjelder bein, er det fare for at kokte bein lett kan splintre når de tygges av hunden din. Rå bein derimot er riktig og bra for både hunden ernæringsmessig og for dens tenner.

Sukkertøy og tyggegummi – Ikke bare det at drops inneholder sukker, men inneholder ofte xylitol, noe som kan føre til over-frigjøring av insulin som kan gi nyresvikt.

Kattemat – Ikke at de ønsker dette uansett, men kattemat inneholder proteiner og fett som er rettet mot kosthold til en katt, ikke en hund. De protein- og fettnivåer som finnes i kattemat er for høyt for hunden din, og ikke sunt.

Sjokolade – Du har sikkert hørt dette før, men sjokolade er et klart nei nei for hunden. Og det handler ikke bare om koffein, som er nok til å skade hunden din av seg selv, men teobromin og teofyllin, som kan være giftig. Hunden din kan bli pesende og få oppkast og diaré, og kan skade hundens hjerte og nervesystem.

Citrus olje uttrekk – Kan forårsake oppkast.

Kaffe – Ikke sikker på hvorfor du vil gi hunden din kaffe, men ganske mye det samme gjelder her som for sjokolade. Dette er i hovedsak gift for hunden din.

Maiskolber – Dette er en sikker måte å få hundens tarmen blokkert. Kornet blir fordøyd, men kjernen blir sittende fast i tynntarmen, og hvis det ikke fjernes kirurgisk, kan det være dødelig for hunden din. I tillegg kan for mye mais kjerne irritere fordøyelseskanalen, så vær forsiktig å ikke gi for mye.

Fett avskjær – Kan føre til pankreatitt. (Betennelse i bukspyttkjertelen)

Fisk – Den primære fisk som du må være forsiktig med er laks og ørret. Rå laks kan være dødelig for hunder hvis fisken er infisert med en bestemt parasitt, Nanophyetus salmincola. Parasitten i seg selv er ikke farlig for hunder, men er ofte infisert med en bakterie som heter Neorickettsia helminthoeca, som i mange tilfeller er dødelig for hunder hvis den ikke behandles riktig. Kokt laks er fint for det dreper parasitten.

Druer og rosiner – Dette er mange hundeeiere er klar over. Druer inneholder en gift som kan forårsake alvorlige leverskader og nyresvikt. Vi har hørt historier om hunder som dør av bare en håndfull druer så ikke mat hunden din med dette.

Humle – En ingrediens i øl som kan være giftig for hunden din. Inntak av humle kan føre til økt hjertefrekvens, feber, kramper og i verste fall med død.

Menneskevitaminer – Noen menneskevitaminer er det greit å bruke, men nøkkelen er å sammenligne ingrediensene (alle av dem – aktive og inaktive) med vitaminer dyrlegen anbefaler til hunden din. Pass på at det ikke er jern i dem – jern kan skade fordøyelsessystemet og være giftig for leveren og nyrene.

Lever – I små mengder er lever flott, men unngå å gi for mye lever til hunden din. Lever inneholder ganske mye vitamin A, som kan påvirke din hunds muskler og bein.

Macadamia nøtter – Disse inneholder et giftstoff som kan hemme motorisk aktivitet, noe som resulterer i svakhet, hovne lemmer og skjelvinger, og kan skade hundens fordøyelsessystem og muskel-systemer.

Melk og melkeprodukter – Melkeprodukter kan gi stinkende fjerter og noen ekle tilfeller av diaré. Hvorfor? Hunder er laktoseintolerante (som er et økende antall mennesker i dag), og ikke har nok av laktase enzymet til å fordøye melkeprodukter.

Løk og gressløk – Uansett hvilken form de er i (tørr, rå, kokt, pulver), løk er noe av det absolutt verste du kan gi hunden din (det er giftig for hunder, og det er enda verre for katter). De inneholder disulfider og sulfoksider (tiosulfat), som begge kan føre til anemi og skade røde blodlegemer.

Rå fisk – Vitamin B (Tiamin) mangel kan oppstå ved regelmessig inntak av rå fisk. Resultatet kan være tap av appetitt og i sjeldne tilfeller død.

Salt – Akkurat som salt ikke er den sunneste ting for mennesker, er det enda mindre sunt for hunder. For mye av det kan føre til en ubalanse i elektrolyttnivåer, dehydrering og potensielt diaré.

Sukker – Dette gjelder all mat som inneholder sukker. Kan føre til tannproblemer, fedme og til og med diabetes.

Tobakk – En giftig fare for hunder (og mennesker). Den effekten nikotin har på hunder er langt verre enn på mennesker. Nikotin kan skade hundens fordøyelsessystem og nervesystem, og øker hjertefrekvensen og kan til slutt føre til dødsfall.

Xylitol – Xylitol forårsaker ingen åpenbar skade på mennesker men er svært giftig for hunder. Selv små mengder kan føre til lavt blodsukker, kramper og leversvikt

Gjær (på egen hånd eller i deigen) – Akkurat som gjær eser i brød, vil den også utvide og ese inni hundens mage. Pass på at de ikke får noe. Selv milde tilfeller vil føre til masse promping og ubehag – for mye av det kan føre til at magen og tarmene kan sprekke.05