Personvernsvilkår

Informasjonen vi mottar når du registrer deg vil kun bli benyttet til varedistribusjon og til å sende deg informasjon fra nettbutikken. Vi behandler bare de personopplysninger du oppgir til oss, og som er nødvendige for at vi skal kunne gjennomføre våre forpliktelser overfor deg, og du har på forespørsel rett til å få opplyst hvilke opplysninger vi har registrert om deg, og til å kreve disse opplysningene slettet. Vi vil aldri videreselge mailinglister eller annen informasjon til tredjeparter. Vi forbeholder oss retten til å avvise ordre. Alle personlige opplysninger må stemme overens (telefonnummer, navn og adresse) for at ordren skal godkjennes. Bevisste forseelser som falske ordreinnleggelser, forsøk på svindel, dokumentforfalskning eller annen kriminell virksomhet politianmeldes.

Hvem er vi?

Petz.no Valløveien 55 3152 Tolvsrød Telefon: 416 10 616 E-post: britt@petz.no Nettsted: https://www.petz.no

Hvilke personopplysninger vi samler inn og hvorfor vi samler de inn?

Vi samler inn dine personlige data når du handler hos oss. For å kunne gjennomføre din bestilling, trenger vi også å vite hvem som gjennomfører kjøpet og hvor produktene som er bestilt skal sendes. Disse dataene benyttes kun for å gjennomføre ditt kjøp, og informasjonen vil på ingen som helst måte deles med andre. Ved bestilling samler vi inn følgende persondata:
 • Navn
 • Adresse
 • E-post
 • Telefonnummer
 • PayPal brukernavn eller kortinformasjon
Merk at ved kjøp gjennomført med bankkort, benytter vi oss av tjenesteleverandøren Stripe. Ingen kortdata vil lagres på våre tjenere, og all informasjon og trafikk er kryptert for din egen og vår sikkerhet. Dine data vil også krypteres på Stripe sine tjenere, slik at ingen – heller ikke Stripe eller Petz.no vil på noen som helst måte ha tilgang til dine kortdetaljer på et senere tidspunkt. Les mer om Stripe sine egne personvernsvilkår. Dersom du velger å benytte deg av Vipps som betalingsmetode vil kun navn, telefonnummer og ordredetaljer sendes til Vipps for håndtering av betalingen. Les mer om Vipps Personvernspolicy. Når du besøker nettsiden vår, samler vi:
 • Produkter du har sett: Vi bruker dette til for eksempel å vise deg produkter du nylig har sett
 • Plassering, IP-adresse og nettlesertype: Vi bruker dette til formål som estimering av skatter og frakt
 • Fraktadresse: vi ber deg om å skrive inn dette, slik at vi for eksempel kan estimere frakt før du legger inn en bestilling, og sende deg bestillingen!
Vi bruker også informasjonskapsler for å holde oversikt over innholdet i handlekurven mens du surfer på nettstedet vårt. Når du kjøper fra oss, ber vi deg om å gi informasjon, inkludert navn, faktureringsadresse, fraktadresse, e-postadresse, telefonnummer, kredittkort/betalingsinformasjon og valgfri kontoinformasjon som brukernavn og passord. Vi bruker denne informasjonen til for eksempel:
 • Send deg informasjon om din konto og bestilling
 • Svar på dine forespørsler, inkludert tilbakebetalinger og klager
 • Behandle betalinger og forhindre svindel
 • Sett opp din konto for butikken vår
 • Overholde alle juridiske forpliktelser vi har, som å beregne skatt
 • For å forbedre våre butikktjenester
 • Send deg markedsføringsmeldinger, hvis du velger å motta dem
Hvis du oppretter en konto, lagrer vi ditt navn, adresse, e-post og telefonnummer, som vil bli brukt til å fylle ut kassen for fremtidige bestillinger. Som hovedregel tar vi kun vare på opplysninger om deg så lenge vi trenger dem til de formål som opplysningene er samlet inn til, og vi ikke lenger er lovpålagt å beholde dem. Vi vil for eksempel tar vare på ordreinformasjon i 3 år av regnskaps- og skattemessige årsaker. Dette inkluderer navn og e-postadresse samt faktura- og leveringsadresse. Vi tar også vare på kommentarer og produktomtaler, hvis du velger å skrive dem.

Kommentarer

Når besøkende legger inn kommentarer på siden, lagres informasjonen gitt inn i kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen til den besøkende og den besøkendes nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer. En anonym tekststreng generert på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») kan bli sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der. Personvernerklæringen til Gravatar ligger her: https://automattic.com/privacy/. Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil profilbildet ditt være synlig for hvem som helst i forbindelse med kommentaren din.

Media

Hvis du laster opp bilder til nettstedet, bør du unngå å laste opp bilder som inneholder informasjon om stedet det er tatt (EXIF GPS). Besøkende på siden kan laste ned og hente ut slik informasjon fra bilder på siden.

Kontaktskjemaer

Dersom du benytter vårt kontaktskjema for å komme i kontakt med oss, ber vi kun om ditt navn og e-post. Dette benyttes kun for å kunne svare på din melding, og vil ikke bli benyttet for markedsføring eller solgt til en tredjepart.

Informasjonskapsler

Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år (12 måneder). Hvis du har en konto og logger deg inn på dette nettstedet, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din støtter bruk av dette. Denne informasjonskapselen innholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din. Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for “Husk meg”, vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne. Informasjonskapslene lagres i ett år (12 måneder) før samtykket må fornyes. Du vil få beskjed om når du må gi ditt samtykke igjen ved fornyelse.

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra. Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler eller bygge inn sporingssystemer fra en tredjepart og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Analyse

Nettstedet petz.no benytter seg av Google Analytics for å måle besøkende og deres adferd på nettstedet. Vi vil på ingen måte kunne identifisere deg som person, men informasjonen om din adferd på er med på å bedre vår forståelse og din opplevelse på vårt nettsted. Les mer om Google Analytics personvernsvilkår.

Hvem vi deler dine opplysninger med?

Ingen av dine personlige opplysninger deles med noen andre fra oss. Unntaket er dersom du gjennomfører en kjøp hos oss, vil dine data bli delt med tjenesteleverandøren av vår betalingsløsning. All informasjon og trafikk er kryptert, slik at dette ikke kommer på avveie. Merk også at det kun er navn og adresse som deles med vår tjenesteleverandør, men dine kortdetaljer er for alltid kryptert og ikke tilgjengelig for noen under enhver omstendighet.

Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg?

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør. For brukere som registrerer seg på dette nettstedet (dersom denne muligheten eksisterer), lagres det også personopplysninger som de oppgir i brukerprofilen sin. Alle brukere kan se, redigere og slette sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavn). Nettstedets administratorer kan også se og redigere denne informasjonen. Alle inaktive brukerkontoer anonymiseres og slettes etter 18 måneder (halvannet år). Alle ordrer som er satt på vent, kansellerte eller mislykkede, vil automatisk bli slettet etter 14 (fjorten) dager. Alle fullførte ordrer blir anonymiserte etter 36 måneder (tre år). Informasjonen om selve bestillingen vil bli lagret på ubestemt tid, men informasjonen om deg som person vil bli fjernet fra ordren etter 36 måneder (tre år).

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger vi har om deg

Hvis du har en konto på dette nettstedet eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

Hvor vi sender opplysninger om deg

Besøkendes kommentarer kan bli kontrollert gjennom en automatisk gjenkjennelsestjeneste mot søppelkommentarer. For øvrig sendes ikke dine opplysninger til andre, annet enn gjennom kjøp hvor vi må dele dine data til vår tjenestetilbyder av betalingsløsning.

Hvem har tilgang til dine data?

Medlemmer av vår stab har tilgang til informasjonen du oppgir til oss. For eksempel både Systemadministrator og Butikksjefer har tilgang til:
 • Ordreinformasjon, slik som hva som er kjøpt, når det ble kjøpt og hvor det skal bli fraktet til, og
 • Kundeopplysninger som for eksempel navn, e-postadresse samt faktura- og leveringsadresse.
Vår stab har tilgang til denne informasjonen for å hjelpe til med å gjennomføre ordre, behandle refunderinger og gi deg kundestøtte.

Betalinger

Vi aksepterer betalinger gjennom PayPal, Stripe og Vipps. Når betalingen behandles, vil noen av opplysningene dine overføres til PayPal, Stripe eller Vipps, inkludert informasjon som er nødvendig for å gjennomføre eller behandle betalingen, slik som kjøpesum og betalingsinformasjon. Vennligst se PayPal Privacy Policy , Stripe Personvererklæring eller Vipps Personvernspolicy for flere detaljer.

Nyhetsbrev

Dersom du velger å motta nyhetsbrev fra oss, har du gitt oss ditt aktive samtykke for at vi skal kunne bruke din e-post adresse til å sende informasjon, tilbud og annen markedsføring fra petz.no. Vi vil kun benytte din e-post adresse til å selv sende deg e-poster, men aldri mer enn én e-post per hver annen uke på det meste (totalt maksimalt 2 nyhetsbrev per måned). Din e-post adresse vil aldri bli delt med en tredjepart. Du kan når som helst melde deg av vårt nyhetsbrev.

Spørsmål eller kommentarer

Om du har spørsmål eller kommentarer vedrørende hvordan vi behandler dine data, vennligst ta kontakt med oss på britt@petz.no eller telefon 416 10 616. Dersom du ønsker å få tilsendt all data vi har lagret om deg og din brukerkonto, gjelder samme kontaktinformasjon.